Sesong

Posted on 1 min read 253 views

Det er noe helt spesielt med mat i sesong. Råvarene er ferske, rike på smak og næring, og fargene er sterke og klare. Sesongbasert mat sparer planeten for masse unødvending transport, og man respekter jordens sykluser. Dessuten er mat i sesong ofte rimeligere enn resten av året. Jeg får sommerfugler i magen når sesongens første grønnsaker kommer i butikk, og det jo så mye tradisjon knyttet til det hele. Jordbær med fløte på sommeren, rotgrønnsaker og lam på høsten, og asparges på våren. Aspargessesongen er kort, mai-juni. Den må derfor nytes nå! Min favoritt er grillede hvite asparges med olivenolje, salt og pepper. Helt rent og enkelt!

Slik gjør du:

Hvit asparges har tykkere skall enn grønn, og må derfor skrelles. Kutt av 2-3 cm av den harde delen nederst, og skrell med en potetskreller fra knoppen og helt ned. Kok aspargesen i lettsaltet vann med noen dråper sitron og litt sukker i ca 5-10 min, avhengig av hvor store de er. Bruk en spiss kniv for å sjekke om de er møre. Når de er det, tar du dem forsiktig ut av kasserollen og tørker dem med litt kjøkkenpapir. Legg dem så på direkte varme på grillen i et par min. Server med en god olivenolje, finhakket persille og salt og pepper. Perfekt som forrett, eller som tilbehør til grillmaten på 17. Mai!

signature

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

No Comments Yet.

Previous
Mai