Spaghetti med gårdskylling og estragon

Posted on 2 min read 369 views

På søndag la jeg ut en insta story av søndagsmiddagen vår, og det var så mange som ville ha oppskrift! Ingen ting gleder meg mer enn å dele enkel, ekte og nyttig mat med dere. Jeg er en SKIKKELIG pastaelsker, og jeg spiser det OFTE. Denne varianten med vermicelli (litt tykkere enn spaghetti), gårdskylling, og fløtesaus med fersk estragon er nydelig på smak og veldig lettvint å lage. Det er noe spesielt med smaken av estragon, og jeg får en følelse av eksklusiv restaurantmat hver gang jeg spiser det. Det pimper opp enkel hverdagsmat med andre ord! Jeg liker pastaen nok så ren og med få ingredienser. Da kommer smakene best frem, og du unngår at det blir for mektig, som pasta med fløte kan bli. Dette er en rustikk og smakfull rett, perfekt til både hverdag og fest.

Til 2 personer trenger du:

Spaghetti

Kyllingbryst

5 dl matfløte

3 spiseskjeer ekte smør

1 spiseskje olje

2 sjalottløk

Fersk estragon

Fersk basilikum

Salt og pepper

Grønn salat

Sett stekeovnen på 150 grader. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir, da får du en jevnere og finere stekeskorpe. Krydre fileten med salt og pepper på begge sider. Varm stekepannen med 1 spiseskje olje og 1 spisekje smør. Bruker du både olje og smør under steking, får du den gode smørsmaken uten at smøret svir seg.

Stek fileten i ca 2 minutter på begge sider og legg den over i en ildfast form. Hell gjerne fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen. Stek fileten videre i stekeovnen på 150 grader til den er nesten gjennomstekt. Ca. 15 min. Er du usikker, bruker du steketermometer. Kjernetemperaturen skal vise ca. 60 °C. (ved 68 °C. er den gjennomstekt). Finhakk sjalottløk, estragon og basilikum. Fres løken i 2 spieskjeer smør på middles varme. Når løken er brunet, tilsetter du urtene. Hell så over fløten og la det putre på svak varme. Smak til med salt og pepper. Kok opp pastaen etter anvisning på pakken. Sjekk om kyllingen er ferdig i bretten mellom filet og indrefilet, eller sjekk termomteret hvis du har brukt det. Når kyllingen er ferdig, lar du fileten hvile noen minutter på benken, før du skjærer fine skiver og legger det over i pastasausen. La kyllingen putre i sausen noen minutter til den er gjennomstekt. Legg spaghetti og saus over i en bolle, eller på et fat og dryss over ferske urter og masse nykvernet pepper. Serveres med grønn salat og en god olivenolje.

signature

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

No Comments Yet.

Previous
Sesong
Spaghetti med gårdskylling og estragon