Sommersalat med grillet laks og fennikel

Posted on 2 min read 379 views

Dette sommerlige måltidet ble til etter at jeg i hele går drømte om rå fennikel. Og jeg må si at resultatet ble riktig så deilig! Grillet salmalaks med chili og diverse urter. Salat med rå fennikel, blomkål og rødløk, lune småpoteter og en deilig vinaigrette. På denne årstiden griller jeg så og si hver eneste dag. Digg smak og mindre oppvask. Win win!

Du trenger:

Laks

Chili

Fersk gressløk

Fersk basilikum

Fennikel

Blomkål

Rødløk

Gode poteter

Feldsalat

Til vinaigrette trenger du:

God olivenolje

Balsamicoeddik

Honning

Hvitløk

Div krydder som karri, tørkede urter, salt og pepper


Skjær laksen i porsjonstykker og legg den over på et bakepapir. Dryss over finhakket chili, gressløk, basilikum og salt og pepper. Pakk den i bakepapiret med aluminiumsfolie rundt. (Jeg legger alltid bakepapir innerst fordi svigermoren min har overbevist meg om at aluminium er farlig og kan føre til demens)…. Kok potetene. Vask og skrell fennikel og skjær den i fine skiver som en løk. Del opp blomkålen i små buketter og skjær rødløken i tynne skiver. Bland alt sammen med feldsalat. Nå kan du legge laksepakken på grillen. (Ferdig om ca.10 min). Ta frem en shaker eller et gammelt syltetøyglass og finhakk hvitløk. Bland olivenolje, balsamicoeddik, honning, hvitløk og diverse urter og krydder og rist det godt til alt er blandet. Karri høres rart ut, men er viktig! Denne dressingen kaller vi i familien for mormordressing, og den har mettet mange mager. Alltid en vinner på salatbordet! Når laksen er ferdig deler du den opp i små biter og legger det over på en tallerken. Skjær potetene i pene skiver og bland det inn med salaten. Det hele toppes med dillen fra fennikelen og vinaigrette. Håper det smaker!

signature

What do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

No Comments Yet.

Previous
På shopping
Sommersalat med grillet laks og fennikel